Üvegfóliák

 

Az üvegfólia számos problémára nyújt megoldást:

Ha Ön szeretne:

 • Klímaköltséget csökkenteni
 • Betekintés elleni védelmet
 • Éjszaka zavartalan kilátást
 • Tükröződés mentes monitort
 • Hő csökkentést

Cégünk megoldja a felmerülő problémákat!

 • megszüntetjük a vakító ragyogást
 • megvédjük bútorait, berendezéseit az UV sugárzástól
 • meggátoljuk a betekintést
 • biztosítjuk a tökéletes kilátást
 • energiát takarítunk meg vele Önnek
 • Élhető környezetet teremtünk

  

   Manapság, amikor sorra épülnek a hatalmas üvegfelületekből álló épületcsodák és irodaházak, sőt már a magánházak építése során is divatossá váltak az egyre több fényt beengedő hatalmas ablakok, szinte nélkülözhetetlenné vált a hő- és fényvédő tulajdonságokkal rendelkező fóliák használata.

Több érv is szól a 3M hő- és fényvédő fóliái mellett:

 

Energiamegtakarítás: A nagy üvegfelülettel rendelkező szerkezetek speciális tulajdonságai miatt az épületek hőterhelése az erősen napos időszakokban nagymértékben megnövekszik. A hűtésre fordított többlet energia jelentősen megnöveli az épületek üzemeltetési költségét, továbbá a hűtőrendszer sok esetben nem képes a kívánt hőmérsékletre lehűteni az épületet.
Az üvegfelületen keresztül a napsugárzással az épületbe bejutó hő mennyiségét a 3M Scotchtint Hő- és Fényvédő ablaküveg-fóliák akár 75%-kal csökkentik, így a légkondicionáló berendezések kisebb igénybevétele miatt jelentősen csökkenthetőek a klimatizációs költségek.

Esztétika: Az épület küllemének, - legyen az műemlék vagy modern épület - illetve a bent levők igényeinek megfelelően, több szín és fényhatású 3M fóliából választható ki az adott üvegre legmegfelelőbb megoldás. A fólia továbbá egységes külső megjelenést biztosít az épületnek.

Ergonómia: A klimatizált helyiségekben is gyakran elviselhetetlen a napsugárzás ablak mellett érzékelt égető, vakító hatása. A megfelelő típusú 3M Scotchtint ablakfólia kiválasztásával szabályozható az épületbe bejutó természetes fény erőssége és minősége. A vakító ragyogást akár 83%-ban is kiszűri, míg a látható fényt beengedve természetes megvilágítást biztosít, javítva ezzel a munkahelyek ergonómiáját.
(A fóliák az EU 90/270/EC szabványnak megfelelően kiszűrik a vakító fényt, így a monitorok és TV készülékek képernyőjét mentesítik a kellemetlen fényreflexióktól.)

Fakulásvédelem: Az egészségünkre is káros fényösszetevő elemek - az ultraibolya sugarak - felelősek főként a kárpitok és berendezések kifakulásáért. A 3M ablakfóliák az UV-sugárzást 99%-ban kiszűrik, védve az enteriőrt a napfény okozta károktól.

Betekintésvédelem: Bizonyos típusú 3M ablakfóliák, a bennük található fémötvözetű rétegnek és a színezettségnek köszönhetően védelmet biztosítanak a betekintés ellen.
Létezik olyan fólia, amelyet ha felhelyeznek az ablakra, akkor azon se belátni, sem pedig kilátni nem lehet, miközben a fényt átengedi. De létezik olyan típusú fólia is, amely olyan tulajdonsággal rendelkezik, hogy arról az oldalról nem lehet átlátni a fólián, ahol több a fény mennyisége. Ez nappal természetesen azt jelenti, hogy nem lehet belátni az ablakon, illetve éjszaka is el lehet érni ezt a hatást, hogyha fényforrást helyezünk el az ablakon kívül, így éjszaka sem lehet majd belátni az üvegen.

Elektronikus adatvédelem: A 3M ablakfóliák egyes típusai a fémötvözetű rétegeknek köszönhetően elektronikus adatvédelmet biztosítanak (radar, FM, elektromágnese impulzus) az elektromágneses árnyékolásuk révén védenek az illetéktelenek információ szerzésétől.

A 3M 10 év szavatosságot vállal minden beltéri Scotchtint hő- és fényvédő ablakfóliára abban az esetben, ha a telepítést és a szaktanácsadást a 3M által kiképzett szakemberek végzik, garantálva a 3M minőséget és megbízhatóságot. A kültéri Scotchtint hő- és fényvédő fóliák esetén a szavatossági idő 4 év.

 

Víztiszta biztonsági, betörésvédelmi fóliák

 

Általános információk

A modern építészet egyik legsokoldalúbb, legnépszerűbb anyaga az üveg, mely számtalan felhasználási területet kínál, pl. ablak, ajtó, térelválasztó stb. Az üveg egyszerre átlátszó, légies, ugyanakkor törékeny is, így potenciális veszélyforrásnak minősül.

Hogyan növelhető az üveg védelmi képessége? Hogyan óvhatjuk meg magunkat, családunkat, munkatársainkat, illetve vagyontárgyainkat a szétrepülő üvegszilánkoktól.

Láthatatlan védelem

A 3M Scotchshield ultraerős biztonsági és betörésvédelmi ablakfóliák a külső szemlélő számára „láthatatlan” módon megnövelik az üvegfelület védelmi képességét.
Ez a vékony, rugalmas fólia szakemberek segítségével gyorsan és könnyen felrakható az épület meglévő ablakaira. A fóliázott üveg évekig megőrzi optikai átlátszóságát. A néhány rétegű merev fóliákkal szemben a nagy rugalmassággal bíró 3M Scotchshield biztonsági fóliák 26 (SCLARL400), vagy akár 39 réteg (SCLARL600) mellett is mindössze 100ľ, illetve 150ľ vastagságúak.

A 3M Scotchshield Ultraerős biztonsági és betörésvédelmi ablaküveg-fólia a forgalomban lévő termékek közül a legszélesebb körben tesztelt biztonsági fólia. A 3M ablakfóliák védelmi képességét a világ számos részén különböző cégek és kormányzati hivatalok tesztelték és alkalmazzák. (A teszteken robbanó anyagok több fajtájával  TNT, molotov koktél stb.  vizsgálták a 3M fóliával ellátott ablaküveg ellenállását.)

A 3M Scotchshield ultraerős biztonsági fóliákat széles körben alkalmazzák kereskedelmi épületekben, repülőtereken, követségeken, katonai bázisokon, kormányépületeken, magánházaknál, továbbá bárhol a világon minden olyan létesítményben, ahol fontosnak tartják az emberek biztonságát, valamint az épület védelmét.

A 3M Scotchshield típusú fóliák kiválóan alkalmazhatóak továbbá épületeken, buszokon, vonatokon és egyéb közlekedési eszközökön a vandalizmus megfékezésére.

A biztonságba fektetett pénz megtérül

A robbanásveszélyes helyeken (gáz-, hangrobbanás stb.), vagy potenciális terrorista célpontokhoz közel eső kereskedelmi épületek könnyen kárt szenvedhetnek akkor is, ha a detonáció nem az épületben történik. Ilyen események során a legtöbb személyi sérülést a szétrepülő üvegszilánkok okozzák.

A károk – robbanás esetén – több százmillió forintra rúghatnak, mind a személyi, mind a tárgyi sérüléseket is beleértve. Kutatások szerint egy nagy erejű detonáció esetén az épületen belüli és kívüli sérülések 90%-t a szétrepülő üvegszilánkok okozzák. A kár azonban sokkal nagyobb is lehet, mint amit az első felmérések mutatnak: a legapróbb üvegszilánkok, melyek még röntgensugárnál sem láthatóak, belekerülhetnek az épületben lévő számítógépekbe, technikai berendezésekbe és szigetelésekbe, amiket tüzetesen át kell vizsgálni. A kár olyan nagy mértékű lehet, hogy komplett rendszereket kell kicserélni. Ez rengeteg időt és anyagi veszteséget jelent bármely cég számára.

A 3M Scotchshield Biztonsági és Betörésvédelmi ablakfólia nagy mértékben lecsökkenti a kár okozta költségeket, azáltal hogy az üveget egyben tartja egy nagy erejű robbanás közben és után is. Robbanás esetén a fólia csökkenti a sérülésveszélyt és meggátolja az üvegszilánkok és egyéb törmelékanyagok becsapódását az értékes hivatali berendezésekbe.

A potenciális terrorista célpontokhoz, vagy robbanásveszélyes helyekhez közel eső kereskedelmi épületek könnyen kárt szenvedhetnek egy robbanás esetén akkor is, ha a detonáció nem az épületben történik.
Semmi kétség, hogy a károk - robbanás esetén - több százmillió forintra rúghatnak, mind a személyi, mind a tárgyi sérüléseket is beleértve. Kutatások kimutatták, hogy a robbantásos terrorista akciók során az épületen belüli és kívüli sérülések 90%-át a szétrepülő üvegszilánkok okozzák. A kár azonban sokkal nagyobb is lehet, mint amit az első felmérések mutatnak: a legapróbb üvegszilánkok, melyek még röntgensugárnál sem láthatóak, belekerülhetnek az épületben lévő számítógépekbe, technikai berendezésekbe és szigetelésekbe, amiket tüzetesen át kell vizsgálni. Szélsőséges esetekben a kár olyan nagymértékű lehet, hogy komplett rendszereket kell kicserélni. Ez pedig rengeteg időt és még több pénzt igényel bármely cég részéről.

Világszerte bizonyított: A 3M™ Scotchshield™ Biztonsági és Betörésvédelmi Ablakfólia nagymértékben lecsökkenti a kár okozta költségeket azáltal, hogy az üveget egyben tartja egy nagy erejű robbanás közben és után is. Robbanás esetén a fólia csökkenti a sérülésveszélyt és meggátolja az üvegszilánkok és egyéb törmelékanyagok becsapódását az értékes hivatali berendezésekbe.

Rablás és vandalizmus elleni védelem: Egyre több figyelmet kell szentelnünk értékeink, vagyonunk és személyi biztonságunk védelmére, mivel napjainkban egyre gyakoribbak a lopások, betörések és személy elleni bűncselekmények. A középületek, lakóházak leggyengébb pontjai közé tartoznak az üvegfelületek.

A 3M ultraerős biztonsági kíváló tulajdonságaiknak köszönhetően nagymértékben megnövelik az üvegfelületek ellenállóságát az erőszakos behatolással és vandalizmussal szemben, mivel egy láthatatlan védőpajzsot képeznek az ablak- és ajtóüvegek belső felületén, meghosszabítván a behatoláshoz szükséges időt. A rablások többsége 30 másodperc alatt történik. Ha a behatolás módját megnehezítjük, akkor megnöveljük a betörés idejét, így sok esetben megelőzhetővé válnak az impulzusszerű rablások.

Természeti katasztrófák: A 3M biztonsági fóliák természeti katasztrófák ellen is nagy védelmet nyújtanak. A szélviharok, széllökések által felkapott tárgyak, törmelékek könnyen megsérthetik, betörhetik az ablaküveget, a 3M biztonsági fólia azonban ebben az esetben is megvédi az épületben lévő embereket, valamint az értékes berendezéseket a szétrepülő üvegszilánkoktól.

Biztonság hő- és fényvédelemmel: A 3M kombinált ablakfóliái egyesítik a nagyfokú biztonságot a hő- és fényvédő képességgel, így még komplexebb védelmet biztosítanak felhasználóiknak.

Technológia: Kizárólag a 3M™ által kifejlesztett multi-micro rétegtechnológiával készült fóliák egyedülállóan vékonyak, víztiszták, hosszú élettartamúak és nagy hatékonyságú biztonságvédelmi tulajdonságokkal bíró termékek. Így nemcsak, hogy egybetartják az üveget, de erősen ellenállóak, meghosszabbítván a behatoláshoz szükséges időt, mivel harminckétszer nagyobb szakító- és hatszor nagyobb tépőellenállással rendelkeznek, mint az azonos vastagságú, más biztonsági ablakfóliák.

A 3M™ által kifejlesztett, egyedülállóan erős, speciális ragasztó 26 illetve 39 poliészter réteget tart össze. Ennek ellenére a fólia vastagsága csak 100 µm, illetve
150 µm , így nem torzít és könnyen telepíthető.

A 3M™ Scotchshield™ Ultraerős Ablakfóliák kiegészítve más biztonsági-, illetve riasztórendszerekkel, komoly biztonsággal védhetnek meg több százezer vagy millió forintos berendezéseket, vagyontárgyakat.

A 3M™ Scotchshield™ Ultraerős Ablakfóliák kifejezetten költséghatékonyak és már felbecsülhetetlen mértékben hozzájárultak a speciális biztonságot igénylő intézmények, mint kormányépületek, rendőrségi objektumok, repülőterek, irodák, üzlethelyiségek és gyárak biztonságának növeléséhez.

Minősítések

A 3M Scotchshield Ultraerős Betörésvédelmi és Biztonsági Abalkfóliák rendelkeznek a MABISZ és a Rendőrség hivatalos ajánlásával, a legerősebb fólia (SCLARL600) továbbá a német DIN A1-es minősítéssel is rendelkezik.
A biztonsági fóliák többsége (S50NEAR400,S20SIAR400, Ultra600, SCLARL400, SCLARL150, SH7CLARL, SH4CLARL) megfelel az EN 12600, valamint a BS 6206 szabvány előírásainak, valamint az Ultra 600 típusú fólia GSA Security – ASTM F1642 szabványnak. A 3M minősített NATO beszállító.

A 3M 10 év jótállást vállal minden ultraerős ablakfóliára abban az esetben, ha a telepítést és szaktanácsadást a 3M által kiképzett, kiváló szakemberek végzik, garantálva a 3M minőséget és megbízhatóságot.

Egy robbanás után a 3M™ Scotchshield™ Biztonsági és Betörésvédelmi Ablakfólia egyben tartja az összetört üvegeket lerövidítve ezzel a feltakarításhoz szükséges időt, hogy minél előbb helyre lehessen állítani az eredeti állapotot és a cég folytathassa üzleti tevékenységeit.
A fólia, mint egy védőréteg, lehatárolja a robbanást, mivel ellen tud állni a a detonáció során fellépő hatalmas nyomáskülönbségeknek, egyszerűen és könnyen telepíthető, gazdaságos és láthatatlan védelmet nyújt egy robbanás szélsőséges hatásai ellen.
A 3M™ Scotchshield™ Ultraerős Ablakfóliák nagymértékben megnövelik az üvegfelületek ellenállóságát az erőszakos behatolással- és vandalizmussal szemben, mivel egy láthatatlan védőpajzsot képeznek az ablak- és ajtóüvegek belső felületén, meghosszabbítván a behatoláshoz szükséges időt.
A rablások többsége 30 másodperc alatt történik. Ha a behatolás módját megnehezítjük, akkor megnöveljük a betörés idejét, így sok esetben megelőzhetjük az impulzusszerű rablásokat.

Előnyök

1. Terrorizmus elleni védelem

 • Minimálisra csökkenti a robbantásból adódó sérüléseket és károkat
 • Megvédi a személyek testi épségét, mert egybetartja a törött üvegtáblákat és az üvegszilánkokat.
 • Kiküszöböli a számítógépek, illetve más belső elektromos készülékek és berendezések sérülését.
 • Elősegíti az üzletmenet zavartalanságát, mivel a sérülések kiküszöbölésével csökkenti a potenciális bevételkiesést.
 • A lehulló üvegszilánkok okozta törmelék hiányában a takarítási munka is lecsökken.

2. Rablás és vandalizmus elleni védelem

 • Az üveg ellenállóságának növelésével megakadályozza az impulzusszerű rablásokat, behatolásokat.
 • Láthatatlan védelmet nyújt.
 • Tiszta és torzításmentes átláthatóságot biztosít.
 • Gyorsan telepíthető.
 • Kiemelkedően költséghatékony

3. Személyi biztonság

 • Jelentősen csökkenti a törött üvegek okozta balesetek számát
 • Tökéletesen megfelel az Európai Közösség Egészségügyi és Biztonsági Szabályzatainak
 • Gazdaságos megoldás.

Ultra SCLARL150

Terméktulajdonságok:

- Teljesen víztiszta ultra erős biztonsági fólia

- 50 mikron vastag

- 14 mikro-réteget foglal magába

- Megvéd a szétrepülő üvegszilánkoktól

- Megakadályozza az impulzusszerű betöréseket, rablásokat

- A látható fény 87%-át átengedi

- Az UV sugarak 98%-t kiszűri, ebből a tulajdonságából adódóan késlelteti a kárpitok és berendezések fakulását elöregedését.

- A fólia átütési ellenállása, vagyis az a súly amellyel egy centiméternyi területet át lehet lyukasztani 10,7 kg/cm (150 ft. lbs.)

- A fólián található ragasztó olyan minőségű, hogy telepítéskor a fólia széleit nem kell további egyéb anyagokkal (pl.: lakkal) szigetelni annak érdekében, hogy víz vagy pára ne jusson a fólia alá.

- A ragasztó minőségét mesterséges öregítéssel szokták tesztelni, amely során 1200 órán keresztül Xenon lámpa hatásának teszik ki a fóliát. A ragasztó erőssége, vagyis az erő, amely a felragasztott fólia eltávolításához szükséges, a mesterséges öregítés előtt: < 984 g/cm teljes szélességben, a mesterséges öregítést követően pedig: < 1378 g/cm teljes szélességben.

Jellemző felhasználási területek:

1. Elsősorban olyan helyeken ajánlott, ahol a hő- és fényvédelem nem szerepel a szempontok között, hanem elsősorban biztonsági funkciót kell a fóliának ellátnia.
2. Mivel az ULTRA SCLARL150 teljesen víztiszta, így semmilyen mértékben nem változtatják meg az épület külsejét, ezáltal bármilyen típusú épületre ajánlható.
3. Kiválóan alkalmas óvodák, iskolák, kórházak biztonságossá tételéhez.

Ultra SCLARL400

Terméktulajdonságok

- Teljesen víztiszta ultra erős biztonsági fólia

- 100 mikron vastag

- 28 mikro-réteget foglal magába

- Megvéd a szétrepülő üvegszilánkoktól

- Megakadályozza az impulzusszerű betöréseket, rablásokat

- A látható fény 86%-át átengedi

- Az UV sugarak 98%-t kiszűri, ebből a tulajdonságából adódóan késlelteti a kárpitok és berendezések fakulását elöregedését.

- A fólia átütési ellenállása, vagyis az a súly amellyel egy centiméternyi területet át lehet lyukasztani 21,4 kg/cm (400 ft. lbs.)

- A fólián található ragasztó olyan minőségű, hogy telepítéskor a fólia széleit nem kell további egyéb anyagokkal (pl.: lakkal) szigetelni annak érdekében, hogy víz vagy pára ne jusson a fólia alá.

- A ragasztó minőségét mesterséges öregítéssel szokták tesztelni, amely során 1200 órán keresztül Xenon lámpa hatásának teszik ki a fóliát. A ragasztó erőssége, vagyis az erő, amely a felragasztott fólia eltávolításához szükséges, a mesterséges öregítés előtt: < 984 g/cm teljes szélességben, a mesterséges öregítést követően pedig: < 1378 g/cm teljes szélességben.

 Jellemző felhasználási területek:

1. Elsősorban olyan helyeken ajánlott, ahol a hő- és fényvédelem nem szerepel a szempontok között, hanem elsősorban biztonsági funkciót kell a fóliának ellátnia.
2. Mivel az ULTRA SCLARL400 teljesen víztiszta, így semmilyen mértékben nem változtatják meg az épület külsejét, ezáltal bármilyen típusú épületre ajánlható.
3. Kiválóan alkalmas bankok, irodaházak és közintézmények biztonságossá tételéhez.

Ultra SCLARL600

Terméktulajdonságok

- Teljesen víztiszta ultra erős biztonsági fólia

- 150 mikron vastag

- 42 mikro-réteget foglal magába

- Megvéd a szétrepülő üvegszilánkoktól

- Megakadályozza az impulzusszerű betöréseket, rablásokat

- A látható fény 84%-át átengedi

- Az UV sugarak 98%-t kiszűri, ebből a tulajdonságából adódóan késlelteti a kárpitok és berendezések fakulását elöregedését.

- A fólia átütési ellenállása, vagyis az a súly amellyel egy centiméternyi területet át lehet lyukasztani 32,1 kg/cm (400 ft. lbs.)

- A fólián található ragasztó olyan minőségű, hogy telepítéskor a fólia széleit nem kell további egyéb anyagokkal (pl.: lakkal) szigetelni annak érdekében, hogy víz vagy pára ne jusson a fólia alá.

- A ragasztó minőségét mesterséges öregítéssel szokták tesztelni, amely során 1200 órán keresztül Xenon lámpa hatásának teszik ki a fóliát. A ragasztó erőssége, vagyis az erő, amely a felragasztott fólia eltávolításához szükséges, a mesterséges öregítés előtt: < 984 g/cm teljes szélességben, a mesterséges öregítést követően pedig: < 1378 g/cm teljes szélességben.

 Jellemző felhasználási területek:

1. Elsősorban olyan helyeken ajánlott, ahol a hő- és fényvédelem nem szerepel a szempontok között, hanem elsősorban biztonsági funkciót kell a fóliának ellátnia.
2. Mivel az ULTRA SCLARL600 teljesen víztiszta, így semmilyen mértékben nem változtatják meg az épület külsejét, ezáltal bármilyen típusú épületre ajánlható.
3. Kiválóan alkalmas nemzetbiztonsági épületek, minisztériumok biztonságossá tételéhez.

SH4CLARL

Terméktulajdonságok

- Egyrétegű biztonsági fólia

- Teljesen víztiszta

- 100 mikron vastag

- Megvéd a szétrepülő üvegszilánkoktól
- Megakadályozza az impulzusszerű betöréseket, rablásokat

- Késlelteti a kárpitok és berendezések fakulását, elöregedését

- A látható fény 85%-át átengedi

- Az UV sugarak 98%-t kiszűri, ebből a tulajdonságából adódóan késlelteti a kárpitok és berendezések fakulását elöregedését.

 

SH7CLARL

Terméktulajdonságok

- Egyrétegű biztonsági fólia

- Teljesen víztiszta

- 175 mikron vastag

- Megvéd a szétrepülő üvegszilánkoktól

- Megakadályozza az impulzusszerű betöréseket, rablásokat

- A látható fény 86%-át átengedi

- Az UV sugarak 98%-t kiszűri, ebből a tulajdonságából adódóan késlelteti a kárpitok és berendezések fakulását elöregedését.

 

SH14CLARL

Terméktulajdonságok

- Egyrétegű biztonsági fólia

- Teljesen víztiszta

- 100 mikron vastag

- Megvéd a szétrepülő üvegszilánkoktól

- Megakadályozza az impulzusszerű betöréseket, rablásokat

- A látható fény 85%-át átengedi

- Az UV sugarak 98%-t kiszűri, ebből a tulajdonságából adódóan késlelteti a kárpitok és berendezések fakulását elöregedését.